Διαχείριση κινδύνου αστικών δέντρων
Η πρόκληση: Η επιτροπή των συμμαχικών νεκροταφείων (CWGC), πρέπει να αξιολογήσει και να διαχειριστεί την επικινδυνότητα χιλιάδων δέντρων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και των Βαλκανίων.
Η λύση: Αξιοποιήσαμε τεχνολογίες στο σύννεφο (Azure), το διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT, rfid tags) και την παλτφόρμα .ΝΕΤ της Microsoft για να δώσουμε ένα ενοποιημένο εργαλείο τόσο για τα στελέχη που λαμβάνουν αποφάσεις όσο και για το προσωπικό που εργάζεται στην ύπαιθρο.
Τα οφέλη: Χιλιάδες δέντρα αξιολογούνται σε πραγματικό χρόνο έναντι κινδύνου μέσα από μια web εφαρμογή. Κάθε δέντρο έχει τη δική του ταυτότητα (rfid tag) έτσι ώστε το προσωπικό υπαίθρου να το αναγνωρίζει εύκολα μέσω κινητού τηλεφώνου. Επιπλέον τηρούνται οι απαιτήσεις των διεθνών προτύπων με τη διατήρηση αναλυτικής φόρμας (ISA form).
Δικτυακός τόπος για τους υγροτόπους της Ελλάδας
Η πρόκληση: Η ανάδειξη των υγροτόπων της Ελλάδας και η ταυτόχρονη παροχή ενός διαχειριστικού εργαλείου για τους εμπλεκόμενους φορείς και επιστήμονες.
Η λύση: Μια ενοποιημένη εφαρμογή διαδικτύου που προβάλλει γεωγραφικές και περιγραφικές πληροφορίες στους πολίτες ενώ παρέχει κατάλληλα διαχειριστικά εργαλεία στους επιστήμονες. Αξιοποιήθηκαν τεχνολογίες HTML/CSS/JavaScript, χάρτες Google, Web GIS και η Βάση Δεδομένων SQL Server για την φιλοξενία του ιδιαίτερα μεγάλου όγκου δεδομένων.
Τα οφέλη: Οι πολίτες μπορούν από οποιαδήποτε συσκευή να εντοπίζουν περιοχές υγροτόπων και να ενημερώνονται με στατιστικές πληροφορίες. Οι επιστήμονες έχουν μια κεντρική βάση δεδομένων για τα γεωχωρικά και μη δεδομένα παρακολουθώντας την εξέλιξη των οικοσυστημάτων διαχρονικά.
Πρόβλεψη παραγγελίας σε προμηθευτή
Η πρόκληση: η παραγγελία της βέλτιστης ποσότητας εκατοντάδων προϊόντων σε χρώμα και μέγεθος με τη μικρότερη δυνατή ενασχόληση του τμήματος αγορών.
Η λύση: Ανάπτυξη εσωτερικής εφαρμογής στο Soft1 (in process / C#) όπου με βάση τις επιλογές του χρήστη, γίνεται στατιστική ανάλυση, συγκεντρώνονται πληροφορίες από διάφορες πηγές (ERP, WMS) και υπολογίζεται η προτεινόμενη ποσότητα. Ο χρήστης διαμορφώνει τις τελικές ποσότητες και δημιουργεί αυτόματα το παραστατικό παραγγελίας.
Τα οφέλη: Μειώθηκε δραματικά ο χρόνος αναζήτησης πληροφοριών και δημιουργίας της παραγγελίας με αποτέλεσμα το τμήμα αγορών να αξιολογεί καλύτερα τις ανάγκες σε προϊόντα. Η παραγγελία σε προμηθευτή εξελίχθηκε σε μια διαδικασία λήψης αποφάσεων καθώς ο αγοραστής μπορεί να τρέξει διαφορετικά σενάρια πρόβλεψης και να ελέγξει τον όγκο του αποθέματος υπό διαφορετικές συνθήκες.